Vanliga frågor

Nedan följer svar på de valigast förekommande frågorna.  Skicka gärna ett mail eller hör av dig på telefon om du inte hittar svar på din fråga nedan!

  • Ska jag ta med en egen cykel?

För att underlätta resan har vi ett samarbete med en cykel butik. Första cykeldagen kommer vi besöka dem och samtliga deltagare har möjlighet att hyra cykel. Självklart går det bra att ta med egen cykel om man inte vill hyra! Informera oss vid bokning av resan om du vill ta med din egna cykel  då det innebär en extra avgift för ett extra bagage på flygplanet.

  • Vilken cykelutrustning behöver jag ta med?

Vi rekommenderar att du tar med egen hjälm, cykelskor (spd eller spd-sl), cykelhandskar, solglasögon, vattenflaska, cykelbyxor, cykeltröja, och en regnjacka avsedd för cykling. Självklart går allt att köpa hos Specializedbutiken där vi kommer hyra cyklar.

  • Vad behöver jag ta med på cykelturerna?

Allt du behöver bära med dig på cykelturen är vatten eller energidryck, eventuellt en energibar eller annat litet ätbart. En liten lättviktsryggsäck kan vara behändigt men är inget krav. 

  • Hur vältränad måste jag vara?

Om du har en god grundkondition och är van att spendera några timmar i sadeln räcker det gott och väl för att hänga med på våra dagsturer. 

  • Behöver jag en extra försäkring för resan?

Vi kräver inte någon extra försäkring, Slovenia är ett EU-medlemsaland  och därmed behöver du framförallt ditt blå europeiska sjukförsäkringskort. Du beställer det via försäkringskassan och det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i andra EU/EES-länder.

  • Kommer det finnas en följebil under resan?

Nej, vi har inte en följebil som är konstant med gruppen,  men assistansbil finns alltid redo om vi behöver hjälp.

  • Om jag reser ensam, kommer jag bli tilldelad en rumskamrat eller kan jag få ett eget rum?

Våra priser baseras på dubbelrum med två personer per rum. Enkelrum finns att boka som tillägg och kostar extra. Vi reserverar oss för eventuell fullbokning av enkelrummen.

  • Är min resa skyddad vid återkallels?
Bolaget SiKL tjänster AB med Org. nr. 559148-7623 har ställt resegaranti till kammarkollegiet i enlighet med paketreselagen. Kolla at vi har resegaranti Kamarkollegiet.